Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΜΒΑ: ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!



Νέο σκάνδαλο φαίνεται να αποκαλύπτεται για τη διαχείριση απόρρητων δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών!
Πριν λίγες μέρες ο υπουργός κ. Μόσιαλος εξήγγειλε την κατάργηση ενός πολύ μικρού μέρους απορρήτων δαπανών και συγκεκριμένα των απορρήτων δαπανών που αφορούν τη Γενική Γραμματεία ενημέρωσης, πρόκειται δε για ποσά της τάξεως κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Είναι σαφές ότι η εν λόγω κίνηση έχει σκοπό μόνο και μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων, αφού υπάρχει καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας στη διαχείριση απορρήτων δαπανών των υπουργείων εξωτερικών, άμυνας και προστασίας του πολίτη τα οποία έχουν ξεπεράσει μέσα στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το θέμα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν επισήμως κόμμα της ελληνικής βουλής κάνει σχετική επερώτηση και διαπιστώνει – για μια ακόμα φορά – το φαινόμενο της αναρμοδιότητας, με τον ένα Υπουργό να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο.
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει σχετικό ερώτημα στις 5 Σεπτέμβρη προς τα υπουργεία οικονομικών και εξωτερικών.
Τι απαντήσεις έλαβε;
Η απάντηση του υφυπουργού οικονομικών κ. Σαχινίδη προκαλεί έκπληξη(!). Δηλώνει αναρμοδιότητα να απαντήσει για θέματα που άπτονται του προϋπολογισμού.
Αυτή του ΥΠΕΞ Στ. Λαμπρινίδη; Απαντάει σε κάτι για το οποίο ποτέ δεν ερωτήθη. Επικαλείται το νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή των σχετικών παραστατικών!

Η ερώτηση δεν αφορά που πάνε οι απόρρητες δαπάνες, ούτε τα σχετικά παραστατικά, αλλά το ύψος τους, αν υπήρξαν αυξήσεις σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες, πότε αυτές έγιναν, αν μεταφέρθηκαν δαπάνες από άλλους κωδικούς, την προέλευση των αιτημάτων αύξησης των δαπανών και εάν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το δημόσιο λογιστικό και την ευρύτερη νομοθεσία διαδικασίες.

Το θέμα φυσικά δεν θα μείνει εδώ, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζει ότι θα υπάρξει παντού διαφάνεια και ότι γίνονται προσπάθειες να μειωθούν οι δαπάνες.
Την ώρα που φορολογούν τον ελληνικό λαό με τεράστιους φόρους, φεύγουν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά χωρίς κανένα έλεγχο.
ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/2011/10/07/%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου